- Устаткування на замовлення
- Виносний холод
-
Автоматика
Автоматика
- Вентилятори
- Конденсатори
- Контролери
-
Мідь
Мідь
- Моноблок Zanotti
- ПВХ штори
- Пластинчастий теплообмінник
-
Повітроохолоджувачі
Повітроохолоджувачі
- Сендвіч-панелі ППУ
- Спліт-система Zanotti
- Фреон та масла
-
Холодильні агрегати
Холодильні агрегати
- Холодильні двері
- Холодильна магістраль
-
Холодильний компресор
Холодильний компресор
Виносний холод
Фото | Модель | Деталі |
Принципова відмінність виносного холоду від вбудованого полягає в тому, що холодильний агрегат ставиться не в кожну одиницю холодильних меблів, а ставиться один на всі одиниці, в чому плюси даного рішення:
- Енергоефективність, менше споживання електроенергії ніж на вбудованому холоді (приклад магазин 7 вітрин по 3м на кожній стоїть компресор який споживає по 0,8 кВт, отримуємо 0,8 * 7 = 5,6 кВт споживання, а якщо ставити виносний агрегат то всього лише 3,2 кВт, далі проста арифметика 5,6-3,2=2,4кВт і це різниця за годину, на місяць це буде 1339кВт (при роботі 18ч) а на рік 16068 кВт), але це ще не всі витрати на електроенергію тк обладнання яке працює на вбудованому холоді викидає тепло в торговий зал- відповідно його потрібно додатково охолоджувати, а кондиціонери теж споживають електроенергію, також на вбудованому холоді агрегати розташовані всередині вітрини і створюють додатковий шум у торговому залі (на виносному ні), також суттєво знижується корисний об'єм холодильного обладнання та площі викладки товару через те, що частину місця забирає холодильний агрегат.
Мінуси виносного холоду: обладнання з'єднане жорстко мідними трубами, і його просто не пересунеш як обладнання на вбудованому холоді.
Необхідне місце для встановлення зовнішнього блоку.
Отже підіб'ємо підсумок: при виборі виносного холоду ,ми отримуємо енергоефективність і енергозбереження, відсутність зайвого тепла і шуму в торговому залі, більше корисного об'єму в холодильних меблів і кращий естетичний вид холодильного обладнання ,при правильному проектуванні та розстановці обладнання в магазині адже якщо обладнання відразу правильно розставити надалі немає потреби переставляти його.
Слід зазначити, що знов, інвестиції у виносний холод вище на 30-40% ніж у вбудований, але дані інвестиції повертаються за 1 рік роботи магазину, також слід розуміти, що виносний холод має сенс ставити від 2-3 одиниць при їх холодоспоживання не менше 3,5-4,5 кВт на середньому холоді та 1-2 одиницях та 2-3 кВт на низькому холоді.
Типові помилки у виносному холоді:
- Неправильно підібраний агрегат-(регулювання продуктивності)-без регулювання продуктивності: відразу губиться вся ідея виносного холоду т.к., представимо у нас є 7 вітрин: оскільки агрегат буде видувати стільки холоду скільки потрібно споживачам (холодильні меблі) і відповідно менше споживатиме і менше зупиняться і пускатимуться, що також прихильно позначиться на його терміні служби, адже основний знос і підвищене енергоспоживання йде в момент старту), не правильний варіант (агрегат з фіксованою потужністю без регулювання продуктивності або з недостатньою глибиною регулювання , що відбувається - теж саме, що якщо уявити на сучасному автомобілі буде встановлена коробка передач з 1 передачі, а необхідно рухаються зі швидкістю 100 км на годину**, уявимо, що з 7 вітрин 6 набрали температ Уру і отже нам потрібно всього 1 кВт, а грегат у нас може давати або 7 або 0, від цього виходить циклічна робота, а саме, часті короткочасні пуски агрегату так як він більше в 7 разів, і нижче його моторесурс і підвищено споживання ( але спочатку з того що агрегат без регулювання дешевше багато замовників йдуть на це, не розуміючи всіх наслідків, т.к. організація, що постачає холодильне обладнання, не розповідає про всі подальші наслідки цього рішення.
- Неправильно підібраний агрегат-(рівень шуму) – дуже часто магазини розташовуються поблизу житлових будинків, відповідно, відповідно до СНІПів повинні мати низький рівень шуму і виконання в захисному кожусі.
- Не правильний монтаж холодильного контуру, а саме прокладання холодильних магістралей без маслопідйомних петель і ухилів, що призводить до неповернення масла в компресор, далі як наслідок вихід компресора з ладу.
- Не вірний розрахунок діаметрів фреонопроводу, що призводить до підвищених швидкостей і тиску в трубах і далі негативно впливає на термін служби та енергоспоживання компресора.
- Не правильна пусконалагодження - вбиті неправильні параметри (або не всі) в контролери управління холодильним агрегатом і холодильними меблями, недозаправка або перезаправка холодогентом, неправильне налаштування трв, неправильне вакуумування холодильної системи (не достатнє за часом), відсутність опресування, все це призводить холодильного обладнання і як наслідок: аварії, поломки, зіпсований товар - ВТРАЧЕНИЙ КЛІЄНТ!