- Устаткування на замовлення
- Виносний холод
-
Автоматика
Автоматика
- Вентилятори
- Конденсатори
- Контролери
-
Мідь
Мідь
- Моноблок Zanotti
- ПВХ штори
- Пластинчастий теплообмінник
-
Повітроохолоджувачі
Повітроохолоджувачі
- Сендвіч-панелі ППУ
- Спліт-система Zanotti
- Фреон та масла
-
Холодильні агрегати
Холодильні агрегати
- Холодильні двері
- Холодильна магістраль
-
Холодильний компресор
Холодильний компресор
Виносний холод для рітейлу. Як не помилитись?
Виносний холод для ритейлу - Як не помилитися?
Найчастіше при постачанні холодильного обладнання для рітейлу керуються лише вартістю холодильного обладнання і не враховують такі фактори, які в процесі експлуатації призводять до підвищеного споживання електроенергії, зменшення термінів експлуатації обладнання, аварій, поломок і, як наслідок, псування продуктів.
Отже, типові помилки:
- неправильно розрахована холодопродуктивність та кипіння, на якому зможе правильно працювати холодильна система
- неправильно підібраний ККА або холодильна станція, яка не зможе забезпечити необхідне регулювання продуктивності обладнання.
- не вірно підібраний конденсатор (мала поверхня теплообмінної поверхні), високі шумові характеристики
- низька якість монтажних робіт: проведення не в повному обсязі пусконалагоджувальних робіт, використання матеріалів та автоматики низької якості, порушення ДБН при виконанні монтажних робіт.
- неправильні налаштування контролерів та приладів автоматики.
Bitzer, Frasсold, Copeland, Danfoss, I-Cool – що краще?
Не вірним буде однозначно сказати, що якийсь бренд краще чи гірше іншого відразу, необхідно розглянути проект у комплексі, оскільки кожен виробник холодильного обладнання пропонує свої рішення щодо конструкції обладнання, способу та меж регулювання продуктивності, енергоспоживання. Необхідно зрозуміти формат магазину, кількість обладнання, місце установки, і тільки тоді можна приймати рішення, адже у кожного виробника є свої сильні сторони і конкурентні моделі обладнання, які мають найкращий показати за співвідношенням вартості обладнання до його окупності, термін служби та ліквідності на вторинному ринку. .
Системи моніторингу та диспетчеризації. Потрібні чи ні?
Система моніторингу дозволяє віддалено контролювати та керувати холодильною системою, а також записувати та архівувати параметри та дані про тиск у компресорах, температури в охолоджуваних приміщеннях та устаткуванні (дані збираються з температурних датчиків), дані про стан двигунів вентиляторів на конденсаторі, дані про стан двигунів вентиляторів на випарниках холодильних камер, вітринах та приміщень, що охолоджуються. У систему моніторингу закладено критичні параметри роботи кожної одиниці обладнання, при фіксації якої надсилається аварійне оповіщення, що вказує на вихід їх ладу або некоректну роботу того чи іншого агрегату.
Система працює в режимі он-лайн і у разі потреби відправляє сигнали аварії на телефон та електронну пошту механіка, диспетчеру сервісної служби, представнику замовника. За новим законодавством відповідати міжнародним стандартам повинні будуть усі підприємства, які стосуються переробки, постачання та продажу харчових продуктів в Україні: цехи, магазини, ресторани тощо. З 20 вересня 2019 року норми доведеться освоїти і всім іншим, включаючи малий та середній бізнес. Під час перевірки підприємства інспекторами завжди можна показати архів температур, у яких зберігалися та зберігаються продукти. Компанія МС Холод має великий досвід встановлення та доопрацювання систем моніторингу для Рітейла.
Механік у 90% аварійних випадків знає причину поломки та їде не діагностувати обладнання, а усувати поломку, маючи всі необхідні зап. частини. Забезпечення найкращої окупності інвестицій за рахунок енергозбереження, зниження простоїв та витрат на сервісне обслуговування, точну підтримку температурного режиму у вітринах, камерах та у всіх необхідних приміщеннях. Забезпечується документальний доказ та відстеження вимірювань. Відповідає вимогам HACCP (система аналізів ризиків та управління критичними точками). Гнучкість побудови системи з використанням широкого ряду контролерів дозволяє підібрати оптимальну систему управління споживачами хладоспоживачів для супермаркету будь-якої конфігурації.Система онлайн моніторингу, це якісне зберігання ваших продуктів і гарантія найвищої якості для ваших покупців! Система окупає сама себе протягом всього 1-1,5 року експлуатації.