Зворотній зв'язок
Зворотній зв'язок
Заповніть всі наведені нижче поля і ми обов'язково зв'яжемося з Вами найближчим часом!
050-20-30-100 067-00-75-300 067-00-76-300 050-20-30-100 sale@msholod.com.ua
Ukr Rus
Ukr Rus
Категорії

Проектування морозильних камер

Фахівці компанії "МС-Холод" займаються проектуванням та збиранням морозильних камер. Морозильні камери мають температурний режим від -18 до -27 ° С і працюють в циклічному режимі. При періодичному завантаженні та вивантаженні продукції заморожування становить в основному від 3-х до 24-х годин. Вони застосовуються для тривалого зберігання м'ясної, молочної продукції, напівфабрикатів, морепродуктів. Фахівці проектного відділу займаються розрахунками та проектуванням морозильних камер, а співробітники відділу монтажу - збиранням "під ключ" та монтажем холодильного обладнання.

Будівництво морозильних камер найчастіше здійснюється на об'єктах торгівлі, громадського харчування, харчової промисловості (зокрема м'ясного та молочного виробництва), продуктових складах. Комплекси морозильних камер у магазинах забезпечують якісне зберігання продуктів.

Для розрахунку камери необхідно знати такі вихідні дані, як:

  • габаритні розміри (довжина, ширина, висота);
  • розташування камери (внутрішнє чи зовнішнє);
  • розташування та тип дверей (відкатні, розстібні, одинарні, двостулкові);
  • наявність утепленої підлоги.

Товщина стінок морозильної камери визначається температурним режимом. Стіни морозильних камер складаються з тришарових пінополіуретанових сендвіч-панелей завтовшки 100-120мм.

Стеля камери кладуть, щоб покрити стінові панелі, з урахуванням прогину та довжини стельової панелі (вибирається оптимальний варіант розташування панелей). При розміщенні панелей стелі до кожної камери є індивідуальний підхід. Підлоги морозильних камер, як правило, також укладаються із сендвіч-панелей і облицьовуються металевим настилом.

Двері холодильних камер також мають наповнювач із пінополіуретану та підбираються по товщині панелі. Для підбору дверей необхідно знати розміри дверного отвору, тип дверей, вид дверної лутки (Г-подібна або накладна), а також наявність порога. Двері низькотемпературних морозильних камер по периметру оснащуються теном обігріву.

Агрегати морозильних камер комплектуються роздільником рідини для захисту компресора від гідравлічного удару. Відділювачі рідини також призначені для уловлювання крапель рідини, які містяться в парорідинної суміші холодильного агента, що надходить з випарників.

І, нарешті, найважливішим елементом системи морозильної камери є охолоджувачі повітря. За типом виконання повітроохолоджувачі бувають стельові, кубічні, кутові, двопотокові. Вони підбираються в залежності від таких параметрів, як

  • потужність,
  • тип холодоагенту
  • вид продукції, що зберігається.

Також при підборі охолоджувачів повітря слід звертати увагу на крок ребер, який залежить від температурного режиму. Чим нижчий температурний режим у камері, тим більше крок ребер.

Компанія "МС-Холод" має великий досвід проектування та встановлення морозильних камер. Ми відповімо на будь-які запитання